De ICOM IC-7300 radio is een toestel dat bij uitstek geschikt is om met Digimodes te werken. Hij beschikt over een eigen geluidskaart en computer interface zodat alle externe geluidskaarten en omzetters van USB naar RS-232 niet meer nodig zijn. Je dient wel een stuurprogramma (Driver) te installeren om de radio te kunnen bedienen van op je computer.

Heel wat banden zoals 6 meter (50 MHz), 4 Meter (70 MHz), 60 Meter (5 MHz) en alle andere HF banden zijn te gebruiken met een IC-7300 ... Op de, Japanse, website van ICOM vind je allerlei info en over dit toestel ... Een brochure van verschillende toestellen vind je hier

ICOM publiceert ook een waarschuwing op de website (Icom Incorporated Acties met betrekking tot fabrikanten van namaakproducten) vrij vertaald zeggen/schrijven ze het volgende... 

Icom Incorporated (hierna Icom), Osaka, Japan, heeft onlangs een schriftelijke waarschuwing (staakt het ophouden) ingediend bij een Chinese fabrikant waarvan wordt vermoed dat hij nagemaakte Icom-producten produceert. 
Dit is niet de eerste keer dat we dergelijke maatregelen nemen tegen namaakfabrikanten. Icom maakt actief en routinematig markttoezicht in het licht van gebeurtenissen uit het verleden, en dit specifieke bedrijf werd ontdekt via dit proces en lokaal marktonderzoek.
Icom beschouwt haar merk- en productontwerp als van wereldklasse en onze reputatie voor hoogwaardige communicatieproducten is een verdiende die is gebouwd op meer dan 50 jaar ervaring en kerncompetentie. Icom zal doorgaan met het nemen van onmiddellijke en strikte maatregelen om namaakproducten uit te roeien die inbreuk maken op het merk Icom en onze reputatie schaden.
Icom dringt er bij eindgebruikers op aan om geen vermoedelijke namaakproducten te kopen. Dergelijke producten voldoen waarschijnlijk niet aan de typegoedkeuringsvereisten, werken niet correct en zijn mogelijk ook niet veilig te gebruiken omdat ze niet zijn ontworpen en geverifieerd volgens onze strikte kwaliteitscontroleprocessen.
We moedigen ook het melden van vermoedelijke namaakproducten aan uw lokale Icom-distributeur aan.

Raadpleeg de onderstaande link voor meer informatie over het identificeren van echte Icom-radio's van namaakproducten.

http://www.icom.co.jp/world/genuine-info/

 

Voor firmware en software klik je hier, instructie manuals zijn hier te vinden.  

Nederlandse versies van de dokumentatie zijn schaars en worden schaars gepubliceerd om zogenaamde "Grijze Import" tegen te gaan. Daarom doe ik een poging om één en ander, zo goed mogelijk, te vertalen. Ik plaats het hier op de website vooral als geheugensteun voor mezelf. Het staat iedereen vrij om het te gebruiken, kopiëren en/of verspreiden. Ik ben echter in geen geval aansprakelijk mochten er onjuistheden in vermeld zijn. Gebruik van deze info is op eigen risico !

  

 

 

 

     

   
© ON4AWT